Kirsitort

Tegin oma tibu 9. kuu sünnipäevaks torti, mis on inspireeritud kuulsast Schwartzwaldi kirsitordist, aga kuna retsepti on oluliselt lihtsustatud ja muudetud, siis ei julge ma seda õigeks Musta metsa tordiks nimetada. Samuti asendasin ühe olulise komponendi kirsiviina konjakiga ning vahukoore segasin kohupiimapastaga. Seega on tegemist lihtsalt šokolaadi-kirsitordiga. Maitse oli imeline aga sellegipoolest. Kirsside ja šokolaadi kooslusega ei saagi vist eksida. Lisaks on selle tordi välimus väga elegantne, nii et sobib hästi pidulikele üritustele.

Retsepti panin kokku erinevatest variantidest, mille internetist leidsin. Minu versioon sai siis järgmine:


Tainas:
140 g tumedat šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,5 dl maisitärklist
1 sl magustamata kakaopulbrit

Täidis:
400 g kohupiimapastat
4 dl vahukoort
2 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
Nõrutatud kompotikirsse

Immutamiseks:
2 dl kompotivedelikku
3 sl kirsibrändit või konjakit

Kaunistamiseks:
Nõrutatud kompotikirsse 60 g tumedat šokolaadi


Sulata šokolaad vesivannil ja jäta jahtuma. Seejärel vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades jahu ja tärklis. Kõige viimasena sega ettevaatlikult taina hulka jahtunud šokolaad ja kakaopulber.

Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. Põhi on valmis, kui sellesse torgatud puutikk jääb kuivaks. Jäta ahjuuks paokile ning lase jahtuda. Nii ei vaju tordipõhi kokku.

Täidise jaoks vahusta koor suhkrutega. Seejärel sega juurde kohupiimapasta.

Lõika jahtunud tordipõhi pooleks. Immuta esimene kiht kompotivedeliku ja konjakiseguga. Pane peale kompotikirsid ja pool vahukoore-kohupiimapasta segust. Immuta ka teine kiht vedelikuga ning toimi samuti kui esimese kihiga.

Aseta üheks ööks külmkappi, et tort jõuaks läbi imbuda. Järgmisel päeval kaunista tort nõrutatud kirsside ja šokolaadilaastudega.

Head nautimist!





Comments

Popular Posts