Pohla-toorjuustutort

Meie pisike tibu sai nädalavahetusel juba seitsmekuuseks ja jällegi oli käes tordi tegemise aeg. Kuna sügis on käes ja metsad punetavad pohladest, siis otsustasingi sel korral pohlatordi kasuks.

Retsept pärineb jällegi ühest mu lemmikust Toidutegu blogist, kuid on väikeste mugandustega. Jätsin ära pealmise tarretisekihi ja seetõttu kasutasin toorjuustutäidises veidi rohkem pohlasid kui originaalretseptis. Tavalise kohupiima asemel kasutasin ricotta kohupiimapastat. Põhja tegin Kalevi klassikalistest küpsistest. Tort tuli väga maitsev - just parajalt hapukas ja kreemine. Võib täitsa teinekordki teha.  



Põhi:
1 pakk Kalevi klassikalisi küpsiseid
50 g võid
3 sl vett

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu (näit Farmi)
250 g ricotta kohupiima pastat (näit Otto)
2 dl suhkrut
2 sl vanillisuhkrut
2 munavalget
3 dl pohli
2 sl želatiini

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Sega küpsisepuru hulka 3 sl vett. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust kohupiimapasta ja suhkrutega. Hõõru pohlad püreeks ja lisa segule. Paisuta želatiin külmas vees ja lahusta seejärel vesivannil. Lisa želatiin pidevalt segades toorjuustusegule. Vahusta munavalged ja lisa kõige lõpuks ettevaatlikult juustusegule.

Kalla täidis põhjale ja pane vähemalt kuueks tunniks külmkappi tarduma. Head nautimist!




Comments

Popular Posts