Pesto

Panime sel aastal aknalauale oma väikese maitseroheliste valiku kasvama. Basiilik vohas uhkelt ja mõtlesime sellest värsket pestot teha. Valmistamine oli väga lihtne ja maitse tõesti palju parem kui poe omal. Määrisin seda niisama saiale ja tegin ka pasta pestot. Retsepti võtsin nami-namist. Neist kogustest saab ühe väikse purgitäie pestot.


100 g värsket basiilikut (ainult lehti)
1 kuni 2 küünt küüslauku
50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid
1 kuni 1,5 dl külmpressitud oliiviõli
4 sl riivitud pecorinot või parmesani
Meresoola

Esmalt rösti piiniaseemneid kuumal kuival pannil mõned minutid, kuni need muutuvad kuldseks. Jahuta seemned.

Peenesta basiilikulehed, kooritud ja poolitatud küüslauguküüned ja röstitud piiniaseemned kas saumiksri või uhmriga. Kui kasutad saumiksrit, siis töötle basiilikulehti võimalikult vähe, et pesto ei kaotaks oma ilusat rohelist värvust. Lisa edasi segades 1 dl oliivõli.

Sega juurde riivitud juust ning vajadusel veel oliivõli. Soovi korral maitsesta soolaga.

Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega. Paremaks säilitamiseks tuleks pestole peale valada õhuke kiht oliiviõli, mis kaitseb pestot õhu eest.



Comments

Popular Posts