Kana aedviljade ja tomatikastmega

Kana tomatikastmes on Vahemere köögist mõjutatud roog. Mulle meeldib selle tummine kergelt vürtsikas maitse. Samuti on seda kerge seedida ja söömise järel ei ole kõhus rasket tunnet. Seetõttu on see hea roog nii suvisel kui ka talvisel ajal. Kuna kasutasin kastmes aedvilju, siis ei ole lisandit roa juurde vajagi. Kes soovib, võib aga rooga serveerida riisiga.


6 naha ja kondita kanakintsu
500 g purustatud tomateid
1 suvikõrvits
1 paprika
2 sibulat
200 g šampinjone
3 küünt küüslauku
Peotäis värsket basiilikut
Parmesani või laabijuustu
Soola ja pipart
1 spl suhkrut
Tšillihelbeid
Õli praadimiseks
 
Kuumuta pannil õli ja prae selles kanakintse mõlemalt poolt mõned minutid, kuni need on muutunud kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika sibul sektoriteks, viiluta paprika ja suvikõrvits. Šampinjonid lõika neljaks. Prae sibulaid pannil, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ja paprika. Mõne minuti pärast lisa suvikõrvits ja seened. Hauta mõned minutid ning maitsesta soola, pipraga.


Seejärel lisa tomatipasta ning maitse järgi soola, pipart, tšillit ja üks supilusikatäis suhkrut. Lase ca 10 minutit madalal tulel kaane all podiseda. Kõige lõpus lisa hakitud basiilik. 

Soojenda ahi 180 kraadini. Pane kanatükid ahjuvormi ja vala üle tomatikastmega. Riputa kõige peale riivitud parmesani ( viimase võib soovi korral ka ära jätta ). Küpseta 35-40 minutit, kuni kana on valmis.




Comments

Popular Posts