Porgandikook hapukoorekreemiga

Tartus Werneri kohvikus pakutakse väga head mahlast porgandikooki. Olen üritanud leida millegi sarnase retsepti, aga siiani polnud see õnnestunud. Nüüd sattusin aga teisi toidublogisid sirvides sellele retseptile ja mõtlesin oma tütrekese kahe kuu minisünnipäevaks seda kooki valmistada.

Kuna lugesin blogi kommentaaridest, et põhjad jäid natuke kuivad, kasutasin rohkem porgandit, vähem jahu ja immutasin põhjasid lisaks hapukoorele veega. Hapukoort kasutasin rohkem. Tulemus oli peaaegu sama hea kui Werneris. Teine kord lisaksin ehk tainale ka banaani. See peaks põhjasid mahlasemaks tegema.


Põhi:
500 g porgandit
1,5 dl suhkrut
3 muna
2 klaasi jahu
2 sl 30% äädikat
1,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks vett või apelsinimahla

Kreem:
900 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
Kaunistuseks kookoshelbeid


Riivi porgand. Sega see äädikaga ja lase mõned minutit seista. Seejärel lisa suhkur, eelnevalt lahtiklopitud munad ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks ning määri ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda ning lõika kolmeks-neljaks võrdse suurusega tükiks.

Tõsta kihid serveerimisalusele, immuta need veega ning määri vahele ja peale suhkruga segatud hapukoor. Kaunista kookoshelvestega. Pane kook üheks ööks külma. Järgmisel päeval on see valmis nautimiseks :)

Comments

Popular Posts