Mõnusalt krõbe astelpaju-beseekook

Eelmisel nädalal tõi isa mulle karbitäie külmutatud astelpajusid. Kuna paljalt söömiseks on need väga hapud ja marjade kogus oli suhteliselt suur, siis otsustasin teha kooki.

Tegemist on selle retsepti veidi muudetud variandiga. Seekord kasutasin põhjas kaerajahu ja -kliisid, mille tõttu maitses see nagu röstitud kaerahelbed ja tegi koogi eriti hõrguks. Hapukooretäidisele ma sidrunit ega laimi ei lisanud ja kasutasin selle võrra rohkem hapusid marju. Tulemus oli tõeliselt maitsev ja läheb kindlasti kordamisele. Astelpajude asemel võib kasutada ka muid hapusid marju.


Tainas:
2,5 dl kaerajahu
1 dl kaerakliisid
2 sl suhkrut
100 g võid
2 sl külma vett
1 munakollane

Täidis:
300 g hapukoort
2 munakollast
3 sl suhkrut
3 dl astelpajumarju
1 sl kartulitärklist

Beseekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

 
Sega kuivained omavahel. Lisa võikuubikud ning haki puruseks. Lisa vesi ja üks munakollane ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja pane 30 minutiks külmkappi. 

Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit. Keera ahi 175 kraadi peale.

Sega hapukoor munakollaste ja suhkruga. Määri kreem eelküpsetatud põhjale. Sega marjad kartulitärklisega ja puista hapukoorekreemile.

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja määri see täidisele.

Küpseta 175-kraadises ahjus veel 15-20 minutit või kuni besee on pealt paiguti kaunilt helepruun.

Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda. Jahtudes tulevad koogi pinnale ilusad pisarad.

Comments

Popular Posts