Krevetipasta valge veini-koorekastmes

Ühel päeval tuli mul isu mõnusa pastaroa järele. Kuna kodus sügavkülmas oli veel alles paras ports tiigerkrevette, siis mõtlesingi teha pastat nendega. Krevettidega sobib hästi küüslaugune valge veini-koorekaste. Valmistada on seda pastat lihtne, samas tulemus on küllaltki luksuslik. Seega sobib see roog hästi külalistele pakkumiseks. Antud kogustest jagub neljale.


250 g spagette
20 tiigerkrevetti
2 spl oliiviõli
1 keskmine sibul
3-4 küünt küüslauku
125 g kirsstomateid
1,5 dl valget veini
400 ml vahukoort
200 g kreemjat toorjuustu (nt Exquisa)
Tšillihelbeid
Soola ja pipart
Pool tl suhkrut
Parmesani juustu

Sulata krevetid soojas (mitte kuumas) vees. Seejärel puhasta.

Kuumuta pannil oliiviõli ning prae selles hakitud sibulat ja küüslauku mõned minutid, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa valge vein ja hauta ca 5 minutit. Seejärel vala pannile koor ja lase peaaegu keema tõusta. Lisa vähehaaval toorjuust ja kuumuta, kuni kaste pakseneb ja muutub ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra, tšillihelveste ja vähese suhkruga. Pane kastmesse poolitatud kirsstomatid ja puhastatud krevetid. Hauta keskmisel kuumusel veel mõned minutid.

Samal ajal, kui kaste pakseneb, keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees, kuni see on al dente. Kurna ja sega seejärel pasta koorekastmega. Riputa üle parmesaniga. Head isu!

Comments

Popular Posts