Ploomi-kookose puruvorm

Puruvorme mandlilaastude ning maasikate, kirsside või mustikatega olen juba mitu aastat teinud. Sellest kirjutan aga lähemalt millalgi hiljem. Seekord otsustasin proovida ploomi-kookose puruvormi, mida on Toidutares kiidetud. Maitses tõesti hästi. Hapukad ploomid ja magus purukate sobivad omavahel ideaalselt.

Märkusena pean lisama, et purukattes vähendasin suhkru kogust poole detsiliitri võrra, kuna varasemate katsetamiste tulemusena marja-puruvormidega on need minu jaoks originaalkoguse suhkruga liiga magusaks jäänud. Selle asemel lisasin natuke suhkrut ploomidele. Retsept pärineb sarjast "100 rooga". Magustoitu on hea valmistada, kui on tulemas külalised, kuna antud kogusesest jätkub päris mitmele sööjale. Ise olen kasutanud väikeseid ühe portsjoni suuruseid ahjuvorme ja antud kogustest on jagunud 10-le. Võib kasutada ka üht suuremat vormi.  

700 g ploome
100 g kookoshelbeid
1,5 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Veidike soola
140 g võid

Sega omavahel kookoshelbed, suhkur, jahu, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa või ja näpi ühtlaseks purutaoliseks massiks.

Poolita ploomid ja eralda kivid. Vala pool purutainast pirukavormi põhja ja kata ploomidega. Pudista peale ülejäänud puru.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult vanillijäätise või vahukoorega.

Comments

Popular Posts