Monday, June 6, 2011

Täidetud munad

Täidetud munad on mõnus suupiste sünnipäevalaual ja maitseb enamikule inimestele. Kuna täidetud mune on lihtne valmistada, siis sobib neid ka niisama koosistumiste puhul külalistele pakkuda. Antud kogusest peaks jaguma maksimaalselt kuuele inimesele, kuid olenevalt isust võib neid jätkuda ka vaid paarile kiiremale :) Seega, kui külalisi on rohkem, siis võib alati rohkem mune keeta ja ka muid koguseid vastavalt suurendada.


Täidetud munad
6 muna
1 sl hapukoort
2 sl majoneesi
1 tl sinepit
Näpuotsatäis soola
Kaunistamiseks kurki, kirsstomateid, paprikat ja tilli

Keeda munad kõvaks. Külma vette pandud mune tuleks keeta ca 8 minutit. Jahuta munad, valades neile külma vett. Kooritud munad lõika pooleks ning uurista lusikaga munakollane välja.

Haki munakollased kahvliga peeneks ning lisa hapukoor, majonees ja sinep. Maitsesta soolaga ja sega ühtlaseks massiks. Munakollase mass ei tohiks jääda liiga vedel, seega tuleb hapukoore ja majoneesi lisamisel ettevaatlik olla. Pane saadud segu lusika või tordipritsiga tagasi munavalgepoolikutesse.

Kaunista kurgi, kirsstomatite, paprika ja tilliga.

No comments:

Post a Comment