Küüslaugune kanapasta brokkoli, seente ja päiksekuivatatud tomatiga

Suvi on küll rohkem värskete salatite ja muu kergema toidu aeg, kuid mõnikord tuleb siiski isu mõne toekama roa järele. See kanapasta on üks meie pere suuri lemmikuid. Retsepti leidsin jällegi Toidutarest ja olen seda mitmel korral ka külalistele pakkunud. Kõik on alati kiitnud ja enamasti teisegi portsjoni võtnud. Selle pasta teeb eriti mõnusaks ahjus läbiküpsetamine, mistõttu maitsed imenduvad rohkem sisse.

Originaalretsepti koguseid olen natuke kohendanud. Suure küüslaugusõbrana olen seda ühe küüne asemel neli-viis lisanud ja brokkolit, seeni rohkem pannud. Samuti olen kastmes kasutanud rohkem koort. Lisaks soolale ja piprale olen lisanud veidi tšillihelbeid, mis teeb toidu kergelt vürtsikaks. Kokku tuleb päris suur ahjuvormitäis pastat, nii et kui on plaanis kuue kuni kaheksa inimesega õhtusöök, peaks see hästi sobima. NB! Taimetoitlased võivad kana retseptist välja jätta ja lisada veidi rohkem seeni ja brokkolit. 


250 g lühemat pastat (penne, fusilli, gnocchi)
250 g brokkolit
4-5 küünt küüslauku
300 g kanafileed
200 g šampinjone
150 g päikesekuivatatud tomateid
4 dl 10%-list rõõska koort
150 g küüslaugumaitselist toorjuustu (näit Farmi, Tere)
Riivitud parmesani
Soola, pipart, tšillit

Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale infole. Paar minutit enne pasta valmimisaja lõppu pane keeduvette brokkoliõisikud. Kurna sõela abil.

Pruunista pannil seened ja tükeldatud kanafilee. Maitsesta soola, pipra ja värskelt jahvatatud tšillihelvestega. Kõige lõpus lisa küüslauk, kuna liiga pikal kuumutamisel muutub see kibedaks. Lisa päiksekuivatatud tomatid, toorjuust ja koor. Sega, kuni kaste veidi pakseneb ja muutub konsistentsilt ühtlaseks. Maitsesta jällegi soola, pipra ja tšilliga. Soovi korral võib lisada ka natuke Santa Maria tšilli ja laimi maitseainet.

Pane pasta ja brokkoli ahjuvormi, vala peale kaste ja sega läbi. Riputa peale parmesani. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri värske salatiga.

Comments

Popular Posts