Patuselt hea suvikõrvitsa-šokolaadikook ploomidega

Kui kodus on suvikõrvitsaid üle ja mõtled, mida nendega pihta hakata, siis see kook on kindlasti väärt proovimist. Pehme, mahlane, parajalt tummine, mitte liiga magus - lausa sulab suus. Üks minu uusi lemmikuid. Nii hea, et tulin üle aastate siia blogisse seda tuleviku tarbeks üles kirjutama :) 

Inspiratsiooni sain Ragne Värki blogist, kuid kohandasin retsepti päris palju enda käe järgi. Kuna mulle meeldivad pigem hapuka nüansiga magustoidud, siis lisasin ka koogile ploome, mis sobisid siia suurepäraselt.


Tainas:
Ca 450 g suvikõrvitsat
1-1,5 dl õli
200 g pruuni suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
130 g nisujahu
140 g mandlijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
5 sl kakaopulbrit
2 muna
3 sl hapukoort
näpuotsatäis soola
ploome (või soovi korral kirsse)

Kate:
1 pakk Philadelphia toorjuustu šokolaadiga

Valmistamine:
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Kui koor väga paks ei ole, siis pole isegi vaja seda eemaldada. Sega eraldi kausis jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber. Lisa kõik ülejäänud koostisosad suvikõrvitsale ja sega. Viimasena lisa jahu ja sega. Vala saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. 

Poolita ploomid ning aseta soovitud mustriga koogile. Küpseta kooki 180 kraadi juures ca 25 minutit. 

Jahuta kook ja kata see toorjuustukreemiga.



Pildimaterjal pole just parim, aga tuhka sellest :) 


Comments

Popular Posts