Kinoa-köögiviljasalat pehme juustuga

Kinoa olen enda jaoks avastanud üsna hiljuti. Eks olen seda ka varem kohvikutes söönud, kuid ise polnud siiani nendest supertoitude hulka kuuluvatest teraviljalaadsetest seemnetest midagi valmistanud. Kinoa on väga maitsev ja kasulik, sisaldades mitmeid olulisi mineraalaineid, valke ning aminohappeid. Kinoa kasulikkuse kohta saab täpsemalt lugeda näiteks siit.

See salat ongi üks mõnus tervislik toit, mis sobib nii täiesti eraldi söömiseks kui ka lisandiks liha- või kalaroogade kõrvale. Isegi mu üldiselt lihausku abikaasa on nõus seda salatit ilma liha lisamata sööma :) Samuti on kinoa mu viie-aastase tütre suur lemmik. Milline rõõm, kui saab lapsele midagi kasulikku süüa anda ja selle peale ei kirtsutatagi nina, vaid küsitakse juurde!

Otseselt kelleltki salati jaoks šnitti võtnud ei ole, keerasin selle esimest korda ise suvel kokku, kui turult jälle värsket kraami ostmas olin käinud ja vanaemalt oma kasvuhoone magus-magusaid tomateid saanud. Kuna aga koostisosad on aastaringselt meie kaubanduses saada, siis võib seda teha aastaringselt. Talvel soovitan kasutada kirsstomateid, millel veidigi tomati maitset on.



Kinoa-köögiviljasalat:
4 dl kinoad
8 dl vett
1 suvikõrvits
2 väiksemat paprikat
3 küünt küüslauku
Soola ja pipart maitsestamiseks
Õli praadimiseks
2 küpset tomatit või 100 g kirsstomateid
2 avokaadot
100 g pehmet fetaki juustu
Balsamico kreemi

Loputa kinoa hoolikalt voolava vee all. Seejärel lisa soolaga maitsestatud värskesse keevasse vette ja keeda kaane all keskmisel kuumusel 15-20 minutit.

Haki küüslauk peeneks ning viiluta suvikõrvits ja paprika. Kuumuta pannil õli ning lisa küüslauk, suvikõrvits ja paprika. Maitsesta soola-pipraga ning lase veidi pannil küpseda, nii et köögiviljad jääks veel mõnusalt krõmpsud.

Tõsta kinoa taldrikule, lisa köögiviljad, tükeldatud tomat ning viilutatud avokaado. Pudista peale pehmet fetakijuustu, nirista peale veidi balsamico kreemi ning valmis ta ongi. 

Antud kogustest piisab neljale sööjale. Head isu!


Comments

Popular Posts