Ruhe


 Paar nädalat tagasi oli meil viies pulma-aastapäev ja tähistasime seda Tallinna lähedal Neeme külas asuvas restoranis Ruhe, mida mulle mitu tuttavat soovitanud olid.

Nagu rannaküla restoranile kohane, on suurim osa Ruhe roogadest valmistatud kalast või mereandidest. Seega neile, kes kala ei armasta, Ruhe kuigi hästi ei sobi. Muidugi, alati võib ju ka lihtsalt magustoitu sööma minna, sest eriline asukoht ja ilus vaade on garanteeritud. Kalasõpradele on Ruhe aga ideaalne koht.


Võtsime eelroaks esmalt siiamarja šotid, mis koosnesid kihiliselt viinapitsis serveeritud kalamarjast, hakitud sibulast ja hapukoorest. Väga mõnus oli, ainult kõrvale oleks eelistanud lisaks näiteks röstitud musta leiba.


Teiseks eelroaks võtsin mina grillitud tiigerkrevetid maasika-tomatisalsaga ja abikaasa grillitud kammkarbid, mida serveeriti kalmaaritindi kastmega. Mereannid olid väga hästi grillitud ehk polnud üle küpsetatud. Samuti olid need kaunilt serveeritud ja lisanditega polnud samuti üle pingutatud.



Pearoaks valisin ma suitsutatud huntahvena peedipüreega. Sain taldrikult terve kala, mis oli jällegi parajalt maitsestatud. Seda, et peedipüree kalaga nii hästi sobib, poleks ma ausalt öeldes uskunudki. Nägin, et kõrvallauda viidi madalküpsetatud lõhe maasika-avokaadosalatiga, mille tellimise peale ma ka korra mõtlesin ja mis nägi väga ahvatlev välja, nii et peaks sinna tagasi minema ja ka seda proovima. Abikaasa kuldmerikoger värske kartuli ja kukeseenekastmega oli samuti mõnus. Praed olid koguselt üsna suured, nii et piisaks ka neist ilma eelroata.


Magustoidu jaoks oli kõhus ruumi üsna vähe, aga pidin siiski proovima apelsinibrüleed, mis oli maitsev ja kaunilt serveeritud, kuid Leiva kreembrüleed musta leivaga ei trumbanud see kahjuks üle.

 
Seega, kes soovib häid kalaroogi ja veidi erilisemat asukohta kui Tallinna kesklinn, siis julgen Ruhet soovitada. 

Comments

Popular Posts