Peedipüreesupp kitsejuustuga

Sõin ühel päeval Neikidis lõunaks peedipüreesuppi kitsejuustuga. Väga hea oli! Kitsejuust andis peedile mõnusa lisanüansi ja mina suure kitsejuustufännina olin muidugi eriti vaimustunud. Seega mõtlesingi ka kodus seda suppi keeta, loomulikult koos kitsejuustuga. Retsept pärineb Perenaise blogist. Veidike muutsin koguseid ja lisasin küüslauku. Antud kogusest jagub 4-6 sööjale.


2 suuremat porgandit
2 suuremat peeti
1 sibul
4-5 küünt küüslauku
Õli
1 l köögiviljapuljongit
 2 sl veiniäädikat
Tüümiani
200 g kitsepiimast määrdejuustu

Lõika sibul ja porgand tükkideks ning kuumuta õlis mõned minutid. Lisa ka peeneks tükeldatud küüslauk ja kuumuta veel veidi.

Vala juurde puljong ja tükeldatud peet ning lase vaikselt kaane all podiseda, kuni peet on pehme. Selleks kulub umbes tund.

Lisa tüümian ja äädikas ning püreesta saumikseriga ühtlaseks. Sulata kuuma supi hulka ka 3 sl kitsejuustu. Serveerimisel pane igasse taldrikusse 2-3 sl kitsepiimajuustu.



Comments

Popular Posts