Kausitort kirssidega

Blogis on mõnda aega vaikus olnud, kuna meie perre sündis pisike piiga, kes nõuab suurema osa mu ajast ja tähelepanust. Seega pole köögikatsetused praegu esikohal olnud. Eelmisel nädalal sai tütreke ühekuuseks ja selle puhul tegin torti, mida pean küll ühe postituse vääriliseks. Tegemist on väga mahlase koogiga, mida siiani kõik külalised kõvasti kiitnud on. Eriti tore on selle tordi juures valmistamise kiirus ja lihtsus, nii et saab väikse vaevaga loorbereid lõigata ;)



Valmistama peaks tordi eelmisel päeval ja laskma sellel üleöö külmas seista. Parim tulemus on kindlasti isetehtud biskviitpõhjaga. Kui aga tahaks veelgi rohkem aega kokku hoida, võib biskviidi ka poest osta. Retsepti sain jälle Toidutarest, omalt poolt lisasin veel ühe banaani ja kohupiimapasta asemel kasutasin sellel korral tavalist kohupiima. Selline variant meeldis mulle isiklikult rohkem kui originaal.


Biskviitpõhi:
4 muna                                                                                
4 sl suhkrut
2 sl nisujahu
2 sl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400 g kohupiima
4 dl vahukoort
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 banaan
1 purk (680 g) kirsikompotti


Biskviidi valmistamiseks vahusta esmalt munad suhkruga. Sõelu hulka eelnevalt omavahel segatud kuivained ja sega ettevaatlikult segamini.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või rasvaine ja riivsaiaga määritud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on küps, kui see on pealt kuldpruun ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase restil jahtuda.

Täidise jaoks vahusta koor suhkrutega. Seejärel vahusta hulka ka kohupiim.

Lõika biskviit pooleks. Esimesest kihist lõika välja kausi põhja suurune ring ja tõsta kaussi. Nõruta kirsid. Kompotivedelikku kasuta biskviidi immutamiseks. Immuta põhi, tõsta osa kirssidest ja viilutatud banaan põhjale. Seejärel kata poolega kohupiimakreemist.

Tõsta peale teine biskviidikiht (vajadusel lõika äärtest väiksemaks), immuta ning määri kohupiimakreemiga. Kaunista kirssidega. 

Lase tordil üleöö külmkapis seista, siis imbuvad maitsed paremini läbi. Head nautimist!


Comments

Popular Posts