Kodune hamburger bataadi friikatega

Taas pole ma tükk aega midagi postitada jõudnud. Kaksikud muudkui kasvavad ja muutuvad aktiivsemaks ja seega on mul aega vähevõitu. Siit üks hea lihtne koduse burgeri retsept. Tegime seda esimest korda, aga ilmselt kordame uuesti, sest tulemus oli päris maitsev ja burgerite tegemine ise üsna lihtne. Vanem laps jäi ka rahule, mis samuti üsna oluline faktor.

Antud kogustest tuleb kuus keskmise suurusega burgerit. Kõrvale võib teha veel koduseid friikartuleid. Näiteks meie tegime bataadi friikaid, mis olid ka päris mõnusad. Nii krõbedad need ahjus siiski ei jää, kui fritüüris tehes, aga hea lisandi annavad ikka.


Burger:
6 head burgerikuklit (nt Leibur)
500 g veisehakkliha
soola ja musta pipart
cheddari juustu
jääsalatit
tomatit
marineeritud kurki
punast sibulat
ketšupit
majoneesi
veidi oliiviõli

Bataadi friikartulid: 
1 suurem bataat või kaks väiksemat
oliiviõli
soola, pipart, paprikapulbrit
2 sl maisitärklist

Maitsesta veisehakkliha soola ja pipraga ning vormi sellest parajad pihvid. Aseta need ca pooleks tunniks kuni tunniks toidukilesse mähituna külmkappi. Lõika punane sibul peenikesteks viiludeks ja aseta marineerimisvedelikku. Meie kasutasime selleks marineeritud kurkide pealt võetud vedelikku.

Ajal, kui liha külmkapis maitsestub, võid valmistada bataadifriikartulid. Selleks lõika bataat parajateks viiludeks, vala üle oliiviõliga, nii et kartulid oleks korralikult kaetud. Seejärel maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga ning kõige lõpuks lisa maisitärklis. Sega korralikult läbi ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes pool tundi või kuni kartulid on pehmed ja krõbedad.

Burgeri valmistamiseks aja võimalusel kaks panni kuumaks. Ühele aseta burgeripihvid ja küpseta neid mõlemalt poolt, kuni liha sisetemperatuur on 65-70 kraadi. Kui kodus lihatermomeetrit pole, siis ajaliselt teeb see umbes 5-6 minutit kummaltki poolt. Küpsetamise lõpu poole aseta soovi korral pihvidele viil cheddari juustu ja lase sel sulada.

Samal ajal pintselda saiade siseküljed üle oliiviõliga ja rösti neid teisel pannil õline pool all, kuni saiad muutuvad kergelt kuldseks. Võta saiad pannilt, määri neile veidi ketšupit ja majoneesi. Seejärel aseta saiadele pestud salatilehed, viilutatud tomat ja marineeritud kurk. Seejärel aseta saiadele pihv ning kõige lõpuks marineeritud punane sibul. Kõige tippu lisa teine pool saiast.

Naudi koos bataadifriikartulitega, mida võib soovi korral ketšupisse kasta.



Comments

Popular Posts