Väga hea õunakook
Hea õunakoogi retsepti leidmine ei olegi väga lihtne ülesanne. Otsisin ja otsisin ning lõpuks leidsin mitu erinevat kooki, millest siis enda versiooni kokku panin. Tuli tõesti maitsev ja teistsugune kui traditsiooniline saiane kook. Polnud liiga magus ka, nii et neile, kes armastavad hapukamaid kooke, peaks see retsept meeldima. Pilti kahjuks sel korral teha ei saanud, kuna mu fotokas on õe käes laenuks.
Tainas:
4 dl mitmeviljahelbeid
2 dl kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g võid
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
Täidis:
300 g hapusid õunu
500 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 sl tärklist
kaneeli
Taina jaoks sega omavahel kõik kuivained. Sulata potis või ja lase veidi jahtuda. Sega või kuivainete hulka. Suru 2/3 tainast koogivormi põhja.
Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Kata koogipõhi õunaviiludega ning riputa üle suhkru ja kaneeliga.
Täidise jaoks klopi munad suhkruga lahti. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa tärklis. Kalla segu õuntele ja kõige viimasena pudista peale ülejäänud koogitainas.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 25-40 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldne.
Tainas:
4 dl mitmeviljahelbeid
2 dl kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g võid
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
Täidis:
300 g hapusid õunu
500 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 sl tärklist
kaneeli
Taina jaoks sega omavahel kõik kuivained. Sulata potis või ja lase veidi jahtuda. Sega või kuivainete hulka. Suru 2/3 tainast koogivormi põhja.
Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Kata koogipõhi õunaviiludega ning riputa üle suhkru ja kaneeliga.
Täidise jaoks klopi munad suhkruga lahti. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa tärklis. Kalla segu õuntele ja kõige viimasena pudista peale ülejäänud koogitainas.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 25-40 minutit, kuni kook on pealt kergelt kuldne.
Comments
Post a Comment