Täidetud ahjuõunad
Sügis on õunte aeg ja kui neid on juba niisama piisavalt söödud, koogidki küpsetatud, siis on heaks alternatiiviks ahjuõunad. Valmistamine on lihtne, tulemus väga maitsev ja talve alguse puhul mõnusalt soojendav. Täita võib õunu erinevate asjadega. Mina valisin sel korral rosinad, kookose ja kaneeli. Täidise kogused on umbkaused, kuna olenevad õunte suurusest.
4 õuna
1 tl kaneeli
4 tl suhkrut
1 sl rosinaid
1 sl kookoshelbeid
4 tl võid
Lõika õunad pooleks, nii on neilt südameid lihtsam eemaldada. Uurista õunasüdamed välja.
Sega omavahel kaneel, suhkur, rosinad ja kookoshelbed ning täida õunad. Pane igale õunatükile tükike võid.
Aseta õunad madalasse ahjuvormi, mille põhja on valatud veidi vett. See takistab õuntel kuivaks muutumast.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30-40 minutit, kuni õunad on pehmemaks muutunud. Serveeri vaniljejäätise- või kastmega.
4 õuna
1 tl kaneeli
4 tl suhkrut
1 sl rosinaid
1 sl kookoshelbeid
4 tl võid
Lõika õunad pooleks, nii on neilt südameid lihtsam eemaldada. Uurista õunasüdamed välja.
Sega omavahel kaneel, suhkur, rosinad ja kookoshelbed ning täida õunad. Pane igale õunatükile tükike võid.
Aseta õunad madalasse ahjuvormi, mille põhja on valatud veidi vett. See takistab õuntel kuivaks muutumast.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30-40 minutit, kuni õunad on pehmemaks muutunud. Serveeri vaniljejäätise- või kastmega.
Comments
Post a Comment