Lihtne pasta bolognese
See on minu enda välja mõeldud lihtsam variant kuulsast itaallaste pasta bolognesest. Originaalis sisaldab see pastaroog veel peekonit, porgandit ja sellerit. Kuna ma aga ei ole suuremat sorti peekoni ega selleri sõber, siis tegin sellest toidust endale sobiva ja kiiremini valmiva variandi. Väga hea maitse annab kastmele lisatud mesi. Kõige rohkem meeldib bolognese kaste mulle spagettidega.
400 g hakkliha
1 keskmine sibul
1 punane paprika
1 küüs küüslauku
500 g purustatud tomateid
1 tl punet ehk oreganot
2 tl mett
Soola ja pipart
Tšillihelbeid
Õli praadimiseks
400 g spagette
Parmesani juustu
Kuumuta pannil õli ja prae selles sibulaid, kuni need muutuvad klaasjaks. Seejärel pane pannile tükeldatud paprika ja kuumuta veel mõned minutid. Järgmisena pruunista hakkliha, maitsesta see soola-pipraga. Pigista sisse küüslauguküüs. Lisa tomatikaste ja maitsesta pune, tšillihelveste, mee, soola ja pipraga. Lase kastmel madalal kuumusel ca pool tundi podiseda.
Samal ajal keeda spagetid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta pasta ja sega bolognese kastmega. Riputa üle parmesaniga.
400 g hakkliha
1 keskmine sibul
1 punane paprika
1 küüs küüslauku
500 g purustatud tomateid
1 tl punet ehk oreganot
2 tl mett
Soola ja pipart
Tšillihelbeid
Õli praadimiseks
400 g spagette
Parmesani juustu
Kuumuta pannil õli ja prae selles sibulaid, kuni need muutuvad klaasjaks. Seejärel pane pannile tükeldatud paprika ja kuumuta veel mõned minutid. Järgmisena pruunista hakkliha, maitsesta see soola-pipraga. Pigista sisse küüslauguküüs. Lisa tomatikaste ja maitsesta pune, tšillihelveste, mee, soola ja pipraga. Lase kastmel madalal kuumusel ca pool tundi podiseda.
Samal ajal keeda spagetid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta pasta ja sega bolognese kastmega. Riputa üle parmesaniga.
Comments
Post a Comment