Mustika-hapukoorekook kakaopuruga
Leidsin selle koogi retsepti mõned aastad tagasi internetis kolades ja katsetasin selle kohe ka ära. Tulemus oli väga maitsev ja seetõttu läks sellel suvel kordamisele. Eriliselt mõnusaks teeb selle koogi kakaopurust põhi ja kate. Koogi idee pärineb Toidutegu blogist, kust veel nii mõnegi ahvatleva retsepti leidnud olen.
Kindlasti soovitaksin külmutatud marjade korral aga rohkem tärklist kasutada. Panin oluliselt rohkem kui originaalretseptis ja jäi ikkagi vedelavõitu. Eelmisel korral tegin kooki värskete mustikatega ja siis seda probleemi ei olnud.
Purutainas:
2,5 dl jahu
1,25 dl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
125 g võid
Täidis:
1 kg 20% hapukoort
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
250 g (külmutatud) mustikaid
1-4 tl tärklist
Sega jahu, suhkur, kakaopulber ja vanillisuhkur. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks. Täidise jaoks klopi esmalt lahti munad. Seejärel sega juurde hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur.
Kindlasti soovitaksin külmutatud marjade korral aga rohkem tärklist kasutada. Panin oluliselt rohkem kui originaalretseptis ja jäi ikkagi vedelavõitu. Eelmisel korral tegin kooki värskete mustikatega ja siis seda probleemi ei olnud.
Purutainas:
2,5 dl jahu
1,25 dl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
125 g võid
Täidis:
1 kg 20% hapukoort
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
250 g (külmutatud) mustikaid
1-4 tl tärklist
Sega jahu, suhkur, kakaopulber ja vanillisuhkur. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks. Täidise jaoks klopi esmalt lahti munad. Seejärel sega juurde hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur.
Vala umbes pool purust lahtikäiva vormi või väiksema neljakandilise vormi põhja
ning suru lusikaga ühtlasemaks. Jaota peale tärklisega segatud mustikad.
Kalla peale hapukooresegu ning kata ülejänud puruga. Minul jäi hapukoor kergelt läbi kumama.
Küpseta
180-kraadises ahjus 45-50 minutit. Lase jahtuda ja lõika tükkideks.
Comments
Post a Comment