Itaaliapärane tomatisalat ehk panzanella

Seda salatit on parim teha ajal, kui jätkub veel kodumaiseid magusaid tomateid. Salat sobib nii lisandiks kui ka kergeks söögikorraks. Saiakuubikud ja juust lisavad salatile tõhusust. Retsept ilmus 18. augusti Arteris Liina Karroni sulest. Mina kasutasin lisandina lambapiimast pehmet juustu. Sobivad ka feta, parmesan või anšoovised. Täpseid koguseid pole retseptis antud. Salat tuleb valmistada tunde järgi :)


Küpseid tomateid
Kuivatatud ciabatta-kuubikuid
Õhukeselt viilutatud punast sibulat
Basiilikulehti
Valge veini äädikat
Extra virgin oliiviõli
Soolahelbeid, musta pipart
Fetajuustu, anšooviseribasid või parmesani laaste

Aseta ciabatta-kuubikud suure kausi põhja. Viiluta sibul ja tükelda tomat. Tõsta tomat saia peale ja lase saial tomatitest nõrguvat mahla endasse imeda. Lisa sibularattad, basiilik, veidi valge veini äädikat, ohtralt oliiviõli, meresoola ja värskelt jahvatatud pipart. Kõige lõpus lisa juust või anšoovisefileed.



Comments

Popular Posts