Mahlased õuna-kaneelimuffinid

Käes on õunte aeg ja mis oleks parem viis sügisega alustada, kui ühtede mahlaste kaneelimaitseliste õuntest tulvil muffinite küpsetamine. Retsepti leidsin nami-namist. Muutsin seda ainult nii palju, et kasutasin natuke rohkem kaneeli ja pruuni suhkru puudumisel kasutasin tavalist valget. Eriti mõnusad olid muffinid ahjusoojalt
külma piimaga, aga püsisid pehmed ka veel järgmisel päeval. Mina sain antud kogustest 9 suurt muffinit.


150 g pehmet toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl nisujahu
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 dl piima
2 dl tükeldatud õuna (minul kulus 2 keskmise suurusega õuna)
Suhkrut pealeraputamiseks

Hõõru pehme või suhkruga vahule, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega kuivained omavahel, sõelu tainakaussi ja sega õrnalt läbi.

Sega taina hulka piim ja õunakuubikud. Muffinitainast tuleb segada nii vähe kui võimalik.


Jaota tainas võitatud või pabervormidega vooderdatud muffinivormide sisse. Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.

Comments

Popular Posts