Leivasupp rohkete rosinatega
Kui ma pärast lapse sündi haiglas olin, anti seal ühel korral magustoiduks leivasuppi. See tuletas mulle meelde lapsepõlve ja vanaema, kes ikka aeg-ajalt leivasuppi tegi. Otsustasingi kodus ka seda valmistada ja avastasin, kui lihtne ja hea see ikka on. Antud kogustest tuleb üks paras potitäis magustoitu, mida jagub mitmeks päevaks.
400 g tahkemat rukkileiba
1,2 liitrit vett
3 dl rosinaid
1 tl kaneeli
1-1,5 dl suhkrut
2 dl jõhvikamahla
Murenda leib väiksemateks tükkideks ja leota veidi aega vees. Keeda leib koos leotusveega pehmeks. Tõsta tulelt ja suru lusika või kahvliga peeneks.
Saadud ühtlane segu pane uuesti tulele ning lisa suhkur, kaneel ja eelnevalt sooja veega pestud rosinad. Kõige lõpus lisa hapu mahl ja lase korraks keema tõusta ning mõned minutid podiseda.
Enne söömist jahuta. Serveeri hapukoore, piima või vahukoorega.
400 g tahkemat rukkileiba
1,2 liitrit vett
3 dl rosinaid
1 tl kaneeli
1-1,5 dl suhkrut
2 dl jõhvikamahla
Murenda leib väiksemateks tükkideks ja leota veidi aega vees. Keeda leib koos leotusveega pehmeks. Tõsta tulelt ja suru lusika või kahvliga peeneks.
Saadud ühtlane segu pane uuesti tulele ning lisa suhkur, kaneel ja eelnevalt sooja veega pestud rosinad. Kõige lõpus lisa hapu mahl ja lase korraks keema tõusta ning mõned minutid podiseda.
Enne söömist jahuta. Serveeri hapukoore, piima või vahukoorega.
Comments
Post a Comment