Virsiku-kohupiimakook

Paar päeva tagasi käisid mu töökaaslased beebit vaatamas ja küpsetasin selleks puhuks Toidutares palju kiidetud päikselise virsiku-kohupiimakoogi. Peab tunnistama, et kook oli tõesti kiidusõnu väärt - mõnusalt mahe ja mahlane ning mitte liiga magus. Retsepti muutsin ainult nii palju, et kasutasin tavalise kohupiima asemel pastat. Suvel kavatsen sama kooki teha ka marjadega ja kindlasti on tulemus sama hea.

Parim oli kook ülejärgmisel päeval pärast valmimist. Üldse olen tähele pannud, et koogid on kõige maitsvamad just ülejärgmisel päeval, kui need on jõudnud korralikult läbi imbuda. Iseasi, kes koogi söömisega nii kaua kannatada jõuab.


Tainas:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
300 g kohupiimapastat
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
2 sl tärklist
1 suur purk virsikukompotti

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.

Nüüd lao virsikud põhjale. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiimapasta ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Vala segu virsikutele ja küpseta veel 30 minutit.

Lase koogil üleöö külmkapis seista, siis on see maitsvam.

















Comments

Popular Posts