Jõhvikatort
Ostsin turult hulga jõhvikaid, osa keetsin mahlaks, osa panin talveks sügavkülma ja veidi jäi neid veel üle. Parajalt nii palju, kui oli vaja ühe imeliselt maitsva ja õhulise ning samas ka väga kauni koogi valmistamiseks, mille leidsin sellest blogist. See kook sobiks hästi ka jõululauale, kui näiteks põhi hoopis piparkookidest teha.
Põhi:
1 pakk kakao küpsiseid (Kalev, Selga
50 g võid
3 spl vett
Täidis:
3 dl jõhvikaid
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
2 dl suhkrut
1 dl vett
5 tl želatiini
1 dl jõhvikaid
Purusta küpsised ja sega need sulatatud või ning veega. Suru saadud mass 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ning küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Püreesta jõhvikad. Pane želatiin mõneks minutiks paisuma ja sulata vesivannil. Samal ajal, kui želatiin sulab, vahusta koor suhkruga. Seejärel sega jõhvikapüree kohupiimapastaga. Lisa vaikselt segades vahukoor ning nirista pidevalt segades juurde želatiin.
Kalla jõhvika-kohupiimamass küpsetatud ja jahtunud põhjale ning aseta vähemalt 12 tunniks külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista värskete jõhvikatega.
Põhi:
1 pakk kakao küpsiseid (Kalev, Selga
50 g võid
3 spl vett
Täidis:
3 dl jõhvikaid
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
2 dl suhkrut
1 dl vett
5 tl želatiini
1 dl jõhvikaid
Purusta küpsised ja sega need sulatatud või ning veega. Suru saadud mass 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ning küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Püreesta jõhvikad. Pane želatiin mõneks minutiks paisuma ja sulata vesivannil. Samal ajal, kui želatiin sulab, vahusta koor suhkruga. Seejärel sega jõhvikapüree kohupiimapastaga. Lisa vaikselt segades vahukoor ning nirista pidevalt segades juurde želatiin.
Kalla jõhvika-kohupiimamass küpsetatud ja jahtunud põhjale ning aseta vähemalt 12 tunniks külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista värskete jõhvikatega.
Comments
Post a Comment