Rohke küüslauguga kartuli-tomativorm
Vahelduseks koogiretseptidele postitan nüüd ka ühe soolase toidu oma. Tahtsime õega õhtusöögiks midagi lihtsat teha, kus oleks kindlasti küüslauku ja tomatit. Kodumaised tomatid on praegu oma parimas vormis - neis on lihtsalt nii palju maitset. Lisaks on meil veel hunnik vanaema aiamaalt saadud küüslauku, mis tahab toidus rakendust saada. Seega otsustasime teha kartuli-tomativormi, kuna suurem osa vajalikest koostisosadest oli kodus olemas.
12 keskmise suurusega kartulit
3-4 suuremat tomatit
2 sibulat
6 küünt küüslauku
2 dl rõõska koort
Oliiviõli
150 g riivjuustu
Oreganot
Basiilikut
Soola ja pipart
Lõika kartul, tomat ja sibul õhukesteks viiludeks. Sega kartulid soola, pipra, basiiliku ja oreganoga.
Määri suur ahjuvorm oliiviõliga. Aseta sinna esmalt kartulikiht, seejärel sibulad ning viimaks tomativiiilud. Riputa üle riivjuustuga. Korda sama tegevust, kuni toorained on otsas. Viimaseks kihiks jääb sibul ja tomat.
Purusta küüslauk ja sega rõõsa koore hulka. Vala saadud segu ahjuvormi. Riputa peale viimane kiht riivjuustu.
Küpseta 180 kraadi juures umbes tund aega, kuni kartulid on pehmed.
12 keskmise suurusega kartulit
3-4 suuremat tomatit
2 sibulat
6 küünt küüslauku
2 dl rõõska koort
Oliiviõli
150 g riivjuustu
Oreganot
Basiilikut
Soola ja pipart
Lõika kartul, tomat ja sibul õhukesteks viiludeks. Sega kartulid soola, pipra, basiiliku ja oreganoga.
Määri suur ahjuvorm oliiviõliga. Aseta sinna esmalt kartulikiht, seejärel sibulad ning viimaks tomativiiilud. Riputa üle riivjuustuga. Korda sama tegevust, kuni toorained on otsas. Viimaseks kihiks jääb sibul ja tomat.
Purusta küüslauk ja sega rõõsa koore hulka. Vala saadud segu ahjuvormi. Riputa peale viimane kiht riivjuustu.
Küpseta 180 kraadi juures umbes tund aega, kuni kartulid on pehmed.
Comments
Post a Comment