Rostbiif värvilise salatiga
Saime tuttavatelt mitu kilo veise välisfileed ja otsustasime osast rostbiifi teha. Tegemist on Inglismaalt pärit ja maailmas laialt tuntud ahjupraega, mille valmistamine ei ole üleliia keeruline. Liha tegemise võttis abikaasa enda peale. Minu ülesandeks jäi salat, mille kohta võib öelda, et see sobis rostbiifi juurde nagu valatult. Kogused on mõeldud neljale.
Rostbiif
500 g veise välisfileed
Soola ja pipart
Oliiviõli
Salat
Salatisegu (nt jääsalat, noored peedilehed, rukola)
1 hurmaa
1 apelsin
16 kirsstomatit
Salatikaste
Poole laimi riivitud koor
Ühe laimi mahl
1,5 tl mett
0,5 tl soola
Veidi jahvatatud pipart ja tšillihelbeid
1 dl õli
Puhasta filee kelmetest. Aja õli pannil kuumaks ja pruunista selles terve lihatükk kõigilt külgedelt. Maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures, kuni liha sisetemperatuur on 55-60 kraadi. Küpsetamise aeg oleneb ahjust, meil kulus selleks ca 25-30 minutit. Veiseliha peab jääma seest punakas-roosakas. Siis on liha mahlane ja selle maitseomadused on kõige paremad. Lase enne lahtilõikamist veidi seista ja tahkuda.
Samal ajal, kui liha ahjus on, valmista salat. Esmalt tee salatikaste. Riivi poole laimi koor ja pigista sellest mahl. Sega juurde mesi, sool, pipar ja tšillihelbed. Lisa pidevalt kloppides õli. Pane mõneks ajaks külmkappi, et maitsed ühtlustuksid.
Pese salatilehed ja kirsstomatid hoolikalt külma veega ning aseta nõrguma. Koori ja tükelda apelsin ning hurmaa. Pane salatilehed taldrikule ning sinna peale tomatid ja puuviljad. Nirista üle õlikastmega.
Lõika fileest terava noaga õhukesed viilud ja aseta taldrikule salati kõrvale. Head nautimist! ;)
Rostbiif
500 g veise välisfileed
Soola ja pipart
Oliiviõli
Salat
Salatisegu (nt jääsalat, noored peedilehed, rukola)
1 hurmaa
1 apelsin
16 kirsstomatit
Salatikaste
Poole laimi riivitud koor
Ühe laimi mahl
1,5 tl mett
0,5 tl soola
Veidi jahvatatud pipart ja tšillihelbeid
1 dl õli
Puhasta filee kelmetest. Aja õli pannil kuumaks ja pruunista selles terve lihatükk kõigilt külgedelt. Maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures, kuni liha sisetemperatuur on 55-60 kraadi. Küpsetamise aeg oleneb ahjust, meil kulus selleks ca 25-30 minutit. Veiseliha peab jääma seest punakas-roosakas. Siis on liha mahlane ja selle maitseomadused on kõige paremad. Lase enne lahtilõikamist veidi seista ja tahkuda.
Samal ajal, kui liha ahjus on, valmista salat. Esmalt tee salatikaste. Riivi poole laimi koor ja pigista sellest mahl. Sega juurde mesi, sool, pipar ja tšillihelbed. Lisa pidevalt kloppides õli. Pane mõneks ajaks külmkappi, et maitsed ühtlustuksid.
Pese salatilehed ja kirsstomatid hoolikalt külma veega ning aseta nõrguma. Koori ja tükelda apelsin ning hurmaa. Pane salatilehed taldrikule ning sinna peale tomatid ja puuviljad. Nirista üle õlikastmega.
Lõika fileest terava noaga õhukesed viilud ja aseta taldrikule salati kõrvale. Head nautimist! ;)
Comments
Post a Comment