Juustukoogi-browneis suvemarjadega

See kook ühendab endas rammusat šokolaadist põhja ja mahedat toorjuustukatet. Kuna mulle väga meeldivad marjad, siis lisasin koogile veel vaarikaid ja mustikaid. Suvel võib seda teha värskete, sügisel ja talvel külmutatud marjadega. Retsepti-idee sain Kätrini kokkamispäevikust.


Põhi:
60 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1 dl suhkrut
2 toasooja muna
1,5 dl nisujahu
1 spl kakaopulbrit
Natuke soola
1 tl vanillisuhkrut

Toorjuustukate:
400 g toorjuustu (näit Farmi köögitoorjuust)
2 muna
1 dl suhkrut
3 tl vanillisuhkrut
100 g vaarikaid
150 g mustikaid

Lõika või ja shokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata vesivannil. Eemalda kuumuselt, lase hetk jahtuda ja lisa hulka suhkur, seejärel klopi hulka munad. Lisa jahu, kakao, sool ja vanillisuhkur ning sega tainas ühtlaseks. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ning tõsta sellele brownie-segu. Silu ühtlaseks.

Juustukoogisegu valmistamiseks sega kokku toasoe toorjuust, suhkur, munad. Tõsta saadud segu põhjale. Puista peale vaarikad ja mustikad. Kui kasutad külmutatud marju, ei tohi neid enne üles sulatada.

Küpseta 175 graadises ahjus 35minutit. Lase jahtuda, eemalda vormist ja lõika ruutudeks. 

Comments

Popular Posts